Wat zijn jouw hectometerpaaltjes?

18 april 2019

Ieder dag anders!

“Mijn vader heeft 40 jaar als vrachtwagenchauffeur gewerkt. Hij is een paar keer van werkgever veranderd maar hij bleef vrachtwagenchauffeur. Daar had hij lol in, al die jaren. In het weekend, op zondag, kwam een zwager van hem koffie drinken, die in de grond-, weg- en waterbouw werkte. Ze vertelden elkaar wat ze die week hadden meegemaakt, ’t ging altijd over vrachtwagens en ze hadden samen plezier. 

 Ik ben als kind ook wel eens met hem meegereden. Mijn vader reed cement van de fabriek naar het steenbedrijf, een rit van een paar uur. Dat deed ie meerdere keren op een dag. Dezelfde vrachtwagen, dezelfde route, dezelfde lading. Of hij het saai vond? Echt niet! Bij elke hectometerpaal had hij een verhaal te vertellen. Hij maakte van alles mee onderweg, zag ook alles onderweg. ’t Kwam er op neer dat hij genoot van iedere kilometer die hij reed. Het was zíjn rit, zíjn wagen, zíjn lading en hij maakte er wat van. Hij genoot van zijn werk.”

Voor alles is een oplossing 

En dat wil ik ook, zegt Wouter. Wouter werkt als planner Wijkservice bij de gemeente.  Ik spreek altijd om 9 uur ’s ochtends met hem af en dan heeft hij al van alles meegemaakt. Dat wil ik graag even horen. Want ook Wouter heeft zijn hectometerpaaltjes!

Op de verjaardag van onze koning is hij boven in de Stevenskerk geweest om de vlag op te hangen. Dat is een ruimte van niks, en daar hebben ze speciaal een technisch systeem gemaakt om de vlaggen op te kunnen hangen. 

In december was er ineens paniek want de kerstboom die in de stad zou komen te staan, was dit jaar groter uitgevallen dan gewend! Hoe moest die vervoerd worden? Maar Wouter heeft uiteraard een flink netwerk in de vrachtwagenwereld. Hij is namelijk ooit zijn vader achterna gegaan in de transportwereld, maar is daarna een andere kant opgegaan. Dus een grote vrachtwagen om deze grote kerstboom te vervoeren, was zo geregeld.

Nieuwe stap

Nu is hij weer toe aan een nieuwe stap, daarom zit hij hier bij mij. Toen hij van een buitenfunctie naar een kantoorfunctie ging, ging er een nieuwe wereld voor hem open. Want Wouter geeft, net als zijn vader, zijn ogen goed de kost. Hij ziet veel, praat met veel mensen, heeft een brede interesse en is altijd nieuwsgierig naar nieuwe dingen. 

Ik vind het een mooie metafoor, die hectometerpaaltjes. Wat maakt nou dat je werk nooit verveelt, dat je plezier hebt in wat je doet? 

Nota Bene

Wil je net als Wouter en zijn vader ook plezier houden in je werk en daar met een coach over in gesprek, neem dan contact op. Ben je 45+ dan kun je gebruik maken van het gratis ontwikkeladvies 45+ traject.