Workshops en trainingen over werk en loopbaan
Nieuwsgierig?
Neem contact op!

Workshops en trainingen over werk en loopbaan

Workshops ontwikkel ik altijd samen met de opdrachtgever ontwikkeld. Hieronder staan een aantal resultaten daarvan. Het thema dat mij mateloos boeit en waar ik graag voor uitgenodigd zou worden is: beroepsidentiteit, een mooi staaltje daarvan: 


Workshop: bronnen van succes en inspiratie

Wat zijn jouw antwoorden op de vijf vragen die passen bij de vijf vingers van je hand? Vragen als: waar ben jij goed in (duim) en waar wil je naar toe (wijsvinger)?

Reacties van deelnemers: “Mooi dat je jezelf zo weer beter leert kennen.’ ‘Verrassend dat er zo’n rode draad loopt door wat mij inspireert, ik zie het terug in mijn werk en vrije tijd.’ En ‘het is voor mij een opluchting, dat ik niet gelijk het hele roer hoef om te gooien, maar naar en nieuwe stap kan toegroeien.’

Deze workshop heb ik gegeven op de Kijk op je loopbaandag in Zwolle

Workshop: omgaan met verandering

Reorganisatie, loslaten van je team, je baan en je organisatie is een emotioneel proces.  In deze verandering word je heen en weer geslingerd tussen allerlei gevoelens. Tijdens deze workshop leer je om je handen weer vrij te maken om nieuwe zaken aan te pakken. Wat helpt je om verder te kunnen? Die lastige periode wordt ook wel Tussentijd genoemd, in deze inspiratietekst kun je daar meer over lezen.

Workshop: boerendochters en hun loopbaan

Geïnspireerd op het boekje 'Van het erf af' heb ik in samenwerking met Leny van Rooijen van van Rooijencoaching een workshop ontwikkeld om met elkaar in gesprek te gaan hoe het boerderij leven je heeft beïnvloed in positieve maar soms ook in minder positieve zin. Als boerendochter ben ik me bijvoorbeeld heel bewust dat echte veranderingen tijd nodig hebben, de seizoenen moeten er over heen gaan, zodat een zaadje kan uitgroeien tot een vrucht die geoogst wordt. Het gras groeit niet harder door er aan te trekken is een favoriete uitspraak van me. Natuurlijk is een dergelijke workshop ook te ontwikkelen voor middenstandskinderen, beroepsmilitairen, kinderen uit onderwijsgezinnen, domineeskinderen ec.

Workshop: duurzaam aantrekkelijk?

Met plezier aan het werk zijn en blijven is een gedeelde verantwoordelijkheid van werkgever en werknemer. Laat je inspireren door Pike Place Fish in Seattle. Waarom komen de visverkopers in alle vroegte 's ochtends naar de viskraam om daar de hele dag in weer en wind aan het werk te zijn?