Coaching naar de derde levensfase

17 maart 2020

Een pelgrimstocht om de hoek

“Het is zo fijn dat we déze pelgrimstocht hebben gelopen, op steenworp afstand van onze woonplaats. Daardoor werden we niet afgeleid en konden we de reis naar binnen nog beter maken,” zegt Maarten. “We hoefden geen informatiebordjes te lezen of extra te genieten van het landschap, omdat we er ver voor hadden gereisd,” vult Addie aan, “er waren zo weinig externe prikkels, we waren in de natuur met onze eigen thema’s en die kregen daardoor ook een plekje.”

Over pizza's en plaatjes loslaten

In hun gezellige huis in Deventer zitten we aan de keukentafel, waarop een mooi dagboekje ligt met het verslag van hun tocht. Het kenmerkt de aandacht en zorgvuldigheid waarmee Maarten en Addie hun pelgrimstocht voorbereid, gewandeld en afgerond hebben. 

Ik heb ze al eerder ontmoet omdat ze in gesprek met mij hun thema’s voor de Walk of Wisdom wilden voorbereiden, een paar weken voor vertrek. Een nieuwe levensfase is aangebroken nu Maarten, huisarts, met pensioen is gegaan.  Addie wil eveneens een pas op de plaats maken in alle vrijwilligersactiviteiten die zij doet. Ze voelt het verlangen om ook met pensioen te gaan. 

Lees meer