Questie Consult

20 december 2017

 Voor de meeste van de 6 studenten Sport, Gezondheid en Management speelt de vraag wat ze na hun studie gaan doen. Daarom organiseren docenten Douwe van der Hucht en Patrick Spierts een workshop Story of my life (van 2 dagdelen), die wij van Questie Consult hebben uitgevoerd. En dat werkt! 

Savickas

In de workshop stellen we 4 vragen, die op het eerste gezicht niet zoveel met de toekomst te maken hebben. Sterker nog, de vragen gaan over het verleden, over nu maar niet over de toekomst. Dat is de kracht van deze van oorsprong individuele methodiek, die door Prof. dr. Mark L. Savickas, is ontwikkeld. Hij stelt dat we onszelf heel goed moeten kennen om goede keuzes te kunnen maken in een snel veranderende wereld en arbeidsmarkt. Jij bent de auteur én hoofdpersoon van je eigen verhaal.  De 4 vragen over het verleden en nu, geven de input voor een volgend hoofdstuk in je leven.

We stellen bijvoorbeeld de vraag: wat is op dit moment je favoriete film of boek? Voor Koen was dat The song of ice and fire. Het boek waarop de serie Game of Thrones is gebaseerd. Veel mensen zijn gek op de serie. Vraag je waarom, dan krijg je verschillende antwoorden. Ieder haalt er namelijk een eigen essentie uit. Benieuwd naar die van Koen? Hem intrigireert de complexiteit van het verhaal, vertelt hij. Hij glimlacht want realiseert zich op dat moment dat hij zich ook het meeste aangetrokken voelt tot onderzoek doen. Inderdaad, hij wil in zijn werk graag bezig zijn met een complexe uitdaging zoals sportbeleid ontwikkelen bij een gemeente. Misschien in combinatie met een studie nog om zich daarin verder te bekwamen.

The Shawshank Redemption, was ook een favoriete film van iemand. De hoofdpersoon bedenkt namelijk voor alle problemen een oplossing en heeft overal zijn mannetjes voor. 

Wat was de feedback van de studenten op de workshop? Nuttig om hiermee bezig te zijn en zorgt meteen voor actie. Na de eerste workshop zijn 2 studenten ‘s middags met elkaar verder in gesprek gegaan over hun toekomst. Een andere student is ‘s avonds met zijn ouders gaan praten. Het zou wel eerder in de studie moeten worden aangeboden, dan kun je nog meer richtingen kiezen. 

Docent en opdrachtgever Douwe van der Hucht gaat met ons het gesprek aan over hoe deze methodiek in de studie een goeie plek kan krijgen. Wij voelen ons verder uitgedaagd om deze krachtige individuele methodiek te vertalen naar een mooie groepsinterventie. We zijn bevestigd in de positieve werking ervan.