Nieuwe mogelijkheden voor je loopbaan ontdekken?

Loopbaancoaching

Loopbaanvragen als: zit ik nog wel op de goede plek? Ik wil verder en wat is mijn volgende stap? Haal ik er alles wel uit? De organisatie gaat veranderen, wat wil ik? Mijn werkgever en ik hebben besloten uit elkaar te gaan, hoe nu verder? Ik word ontslagen, en wil deze kans aangrijpen om uit te zoeken wat ik echt wil.

Belangrijke vragen over je loopbaan en je leven. De wereld om ons heen verandert zo snel, dat vraagt ook van ons om continu alert te blijven. De tijd van afwachten en jezelf verstoppen is voorbij. Als jij geen plan hebt, word je onderdeel van het plan van een ander. 

Keuzes maken in werk en leven

Tegelijkertijd zijn plannen voor de toekomst al snel achterhaald, en helpt het je veel meer om continu in beweging te blijven, kansen te creëren, je netwerk te onderhouden en je te blijven ontwikkelen. Hoe veel impact een ontslag, burn-out, reorganisatie, conflict ook heeft gehad, het is mijn ervaring dat ieder mens de kracht in zich heeft om moeilijke situaties om te vormen tot een nieuw begin.

Natuurlijk gaat het niet alleen om veranderingen in je omgeving. Het gaat ook veranderingen in jezelf. Waar sta je ergens in je loopbaan? Aan het begin, bij je eerste baan of werk je al een aantal jaren in een bedrijf en merk je dat je toe bent aan verandering? Je leven verandert, je vindt andere dingen belangrijk dan 10 jaar geleden. Je hebt een persoonlijke groei doorgemaakt en wilt daardoor ook andere keuzes maken in je loopbaan. Iedere levensfase heeft zijn eigen uitdagingen en eigenschappen. Ook al is ieder mens uniek, toch zijn er overeenkomsten. In de inspiratietekst 'Levensfasen', hiernaast, lees je meer daarover. 

Gun jezelf een loopbaantraject 

In een intensief en gestructureerd traject kijk je terug om het beste in jezelf naar boven te halen en daarmee een nieuw toekomstperspectief te creëren.

Het allerbelangrijkste is dat je weer zin krijgt om de regie over je eigen leven en loopbaan te nemen. Daardoor ontstaan er nieuwe mogelijkheden en liggen jouw kansen misschien wel dichterbij dan je ooit had kunnen denken.

In een traject her-ontdek je wie je bent, wat je wilt, vind je jouw woorden, maak je je elevator pitch, kun je jezelf presenteren en weet je welke stappen je wilt nemen. 

Elevator pitch

Die elevator pitch trouwens is echt een lastig ding. Anderen worden er soms ook wanhopig van, met een lach en een traan. Kijk hier maar!

Tevreden klanten

Anderen gingen je voor. Ze vertellen wat hen inspireert in hun werk en waarom ze bij Over de Noordzee een traject hebben gedaan. Marijke werkt als trainingsacteur, Danny als persoonlijk begeleider, Nils als consultant en Lisan als event medewerker.