Mooie initiatieven in Nijmegen

Er gebeuren zoveel goeie en mooie dingen, ook dichtbij huis, rondom Nijmegen. Mensen die hun dromen verwezenlijken, van droom naar daad, zoals Marinus Knoope (ook een Nijmegenaar) dat in zijn boek, de Creatiespiraal, stap voor stap uitlegt. 

"Zoals de bloesem in de lente een voorbode is van het fruit in de zomer, zo zijn wensen en verlangens van mensen een voorbode van hetgeen ze later kunnen realiseren. Zoals fruitbomen over precies die kwaliteiten beschikken die ze in staat stellen de eigen fruitsoort te creëren, zo beschikken mensen over precies die kwaliteiten die ze nodig hebben om hun eigen wensen en verlangens te kunnen realiseren. Zoals er in de natuur een vaste route is van bloesem naar vrucht en van zaad naar oogst, zo is er in de natuur ook een welbepaalde weg van wens naar werkelijkheid." (Creatiespiraal, Knoope)

Initiatieven waar ik via mijn site graag bekendheid aan geef.

Pakje Kunst

Sinds voorjaar 2022 staat er een Pakje Kunst automaat bij ieder z'n Vak in de Lange Hezelstraat in Nijmegen. Een geweldige plek voor verrassingen. Dit is een initiatief van kunstenaar Ro-Nalt Schrauwen uit Tilburg. Hij bouwt oude sigarettenautomaten om zodat je er 2 keer 2 euromunten in kunt doen en je een Pakje Kunst kunt trekken. Dat doosje is gevuld met een uniek kunstwerkje van een lokale kunstenaar. In Nijmegen doen er 30 kunstenaars mee en ik ben de beheerder, of wel de pakjesvuller. Dat geeft mij de kans om kennis te maken met mooie kunstenaars uit Nijmegen e.o. en brengt me in boeiende ateliers op (voor mij) nieuwe plekken in Nijmegen e.o. Kunstenaars kunnen hun werk laagdrempelig aanbieden en voor sommigen is het een uitdaging om dat te laten passen in een doosje met het formaat van een sigarettendoosje. Hier kun je meer lezen. En als je wilt weten waar de Nijmeegse automaat staat, klik dan hier.

De Walk of Wisdom

Een eigentijdse pelgrimsroute van 136 km rondom Nijmegen. Je gaat op pad met je eigen vraag, wandelt door de prachtigste natuur en verzamelt 11 kleurige duivenringetjes voor aan jouw pelgrimsveter. Inmiddels zijn er al meer dan 12.000 pelgrims die de Walk of Wisdom hebben gelopen of voornemens zijn dat te doen. Onderweg zijn er bijzondere plekken die uitnodigen tot een ritueel als je dat wilt. Ik hoor van pelgrims altijd dat ze toevalligheden meemaken en bijzondere ontmoetingen hebben. Dat kan er gebeuren als je open staat en toegewijd wandelt. Dat betekent dat je de telefoon en social media even laat, en al je zintuigen openzet voor je omgeving. Ik ben verbonden aan de Walk of Wisdom als begeleider van de vertreksceremonie en als pelgrimscoach waar je hier meer over kunt lezen.

Meer lezen

Bomen en mensen

Bomen en Mensen laat je de inspirerende invloed van de natuur ervaren. Niet door zweverige prietpraat maar door concrete waarnemingen en belevingen buiten, door "het verhaal van de natuur" te vertalen naar "het verhaal van mensen". 

Meer lezen