Mooie initiatieven in Nijmegen

Er gebeuren zoveel goeie en mooie dingen, ook dichtbij huis, rondom Nijmegen. Mensen die hun dromen verwezenlijken, van droom naar daad, zoals Marinus Knoope (ook een Nijmegenaar) dat in zijn boek, de Creatiespiraal, stap voor stap uitlegt. 

"Zoals de bloesem in de lente een voorbode is van het fruit in de zomer, zo zijn wensen en verlangens van mensen een voorbode van hetgeen ze later kunnen realiseren. Zoals fruitbomen over precies die kwaliteiten beschikken die ze in staat stellen de eigen fruitsoort te creëren, zo beschikken mensen over precies die kwaliteiten die ze nodig hebben om hun eigen wensen en verlangens te kunnen realiseren. Zoals er in de natuur een vaste route is van bloesem naar vrucht en van zaad naar oogst, zo is er in de natuur ook een welbepaalde weg van wens naar werkelijkheid." (Creatiespiraal, Knoope)

Initiatieven waar ik via mijn site graag bekendheid aan geef.

Green Capital Nijmegen

Nijmegen is Green Capital van Europa in 2018. Extra aandacht voor duurzame initiatieven op allerlei gebieden. Bijvoorbeeld het thema: afval. 2 Enthousiaste vrouwen: Nils Patty en Esmée de Lorijn hebben een Challenge bedacht om Nijmegenaren bewust te maken van afval en vooral hoe je dat kunt verminderen. Het hoeft niet groots en meeslepend, iedereen kan op een eigen manier aan de slag. Ze geven ook tips voor winkels in Nijmegen en marktkramen die hun producten zonder plastic verpakking verkopen, lees meer:  Nijmeegse Afval Challenge.

De Walk of Wisdom

Een eigentijdse pelgrimsroute van 136 km rondom Nijmegen. Je gaat op pad met je eigen vraag, wandelt door de prachtigste natuur en verzamelt 11 kleurige duivenringetjes voor aan jouw pelgrimsveter. 

Meer lezen

Bomen en mensen

Bomen en Mensen laat je de inspirerende invloed van de natuur ervaren. Niet door zweverige prietpraat maar door concrete waarnemingen en belevingen buiten, door "het verhaal van de natuur" te vertalen naar "het verhaal van mensen". 

Meer lezen

Oersoep 

Oersoep is een kleine, biologische bierbrouwerij in de voormalige Honig fabriek, gefinancierd met crowdfunding. Oersoep brouwt bieren, gerookt, smakend naar het hooi in oude boerderijen of naar kruiden uit een ver land. In combinatie met lekkere hapjes ben je voor je het weet, een paar biertjes verder.

Meer lezen